AEON BLANK

Biografie

Aeon Blank este o formație de rock alternativ cu influențe metal, dark wave sau gothic. O trupã cu o abordare plinã de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a fãcut rapid remarcatã pe scena marilor festivaluri din România anului 2012, câștigând și titlul de Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.

Primul album al trupei, “Handmadegods & Godmadedemons”, a fost lansat în aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le conține, cinci au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla.

Videoclipul piesei “Auguries Of Innocence” a fost difuzat pe MTV România începând cu 23 septembrie 2012, când trupa a fost invitatã în cadrul emisiunii “Alternative Nation”.
În 2013, patru piese de pe primul album al trupei au fost folosite de cãtre BMV România în cadrul lansãrii pentru presã a Mini Cooper Paceman.

Cel de-al doilea videoclip al trupei a fost lansat un an mai târziu, pe 1 octombrie 2013. Este vorba de clipul piesei „The Ballad of Lucy Butler”, care a fost realizat la Castel Film, pe aceleași platou unde s-a filmat și videoclipul trupei Muse, “Knights of Cydonia”.

Un nou single, intitulat “Beyond The Strings” (o colaborare cu Alex Grajdeanu la violoncel) vede lumina zilei în vara lui 2014 și beneficiazã și de un videoclip.

În decembrie 2014 trupa lanseazã al doilea album, intitulat “Dark Waters“ și semneazã cu UNIVERSAL MUSIC ROMÂNIA. Albumul se bucurã de aprecierea criticilor, fiind votat unul dintre cele mai bune albume alternative ale anului. Materialul, cu un sound matur si curat, conþine 12 piese și colaborãri surprizã, cum ar fi cea cu violoncelistul Alex Grãjdeanu și cea cu trupa de Hip-Hop The Bridge Committee. Mixajul și masterizarea albumului sunt realizate de Adam Whittaker, în repetroriul cãruia se aflã nume ca Mark Ronson, Amy Winehouse, Lily Allen, The Damned, Julian Cope, Saw Doctors, Doves, Starsailor, The Rakes, Kate Nash, Grimus, Velosonics, OCS, The Amsterdams, Luna Amarã, Space Needle.
Totodatã, single-ul Behind Closed Doors este lansat odatã cu albumul și se bucurã de un succes neașteptat precum și de un videoclip pe mãsurã.

Festivalurile în cadrul cãrora a cântat Aeon Blank de-a lungul timpului sunt:

 • POIANA URBANÃ(2012)
 • ÎMPREUNÃ REZISTÃM (2015)
 • AIRFIELD (2016)
 • B’ESTFEST (2012)
 • GALA METALHEAD (2012)
 • SHINE FESTIVAL (2015 & 2016)
 • ARTMANIA (2013)
 • ROCKER’S INN SASCA MONTANA (2014)
 • ROAD WOLVES BIKE FEST (2011)
 • ANONIMUL (2013)
 • POSADA (2015)
 • ZILELE PRIETENIEI BERGENBIER (2013)
 • GÃRÂNA (2011)

Pe 31 iulie 2015, Aeon Blank deschide concertul HIM la Timișoara, alãturi de nume ca Myrath și Tiarra iar pe 4 august câștigã premiul 3 la Posada.
“Dark Waters”, piesa care dã și titlul albumului, este lansatã ca single pe 24 Octombrie 2015, beneficiind și de un videoclip, nominalizat la categoria BEST ROMANIAN ALTERNATIVE VIDEO în cadrul Metalhead Awards.

Anul 2016 începe ca unul extrem de plin pentru Aeon Blank, trupa susținând deja o serie de concerte atât în București cât și în țarã, iar pe 5 mai, împlinind 5 ani de activitate, le mulțumește fanilor printr-un concert aniversar în Club Fabrica, alãturi de o serie de invitați printre care Sticks N Stones, Between Colors, Muse Qvartet, Angus (Fameless), Ștefan Stan (Blame Hofmann), Jazz 8 (The Bridge Committee). Tot în acest an, trupa concerteazã în cadrul unor festivaluri ca Airfield (Sibiu) și Shine Festival (București).

În decembrie 2016 este lansatã piesa “Hipster Apocalypse”, ultimul single de pe Dark Waters, împreunã cu un videoclip.

În 2018, trupa urmeazã sã lanseze un al treilea material discografic, care se va numi DYSTOPIA, album ce anunțã importante schimbãri în stilul abordat de Aeon Blank.

Trupa

team member

Emil Luca

Voce, chitară
team member

Sebastian Nazarevscky

Chitară
team member

Adrian Popescu

Bass
team member

Radu Artin

Tobe
team member

Alexandru Grăjdeanu

Violoncel

Cel mai recent videoclip

Social Media