AG Weinberger

În România nu se poate vorbi despre Blues fără muzicianul cu reputaţie internaţională care este AG Weinberger. Eforturile sale de a promova şi de a implementa acest gen pe piaţă, dar şi atitudinea cât şi gândirea despre piaţă, a ceea ce se numește Blues, îi oferă statutul de „punct de pornire al acestei mişcări muzicale în România.

Orădea la origine,chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi producător de albume, iniţiator al mişcării de cluburi, el este o certă autoritate în domeniu.

După 1990, când s-au deschis graniţele, i se oferă posibilitatea unor turnee în Germania, El􀇀eţia, Israel, Turcia şi Ungaria. În 1996, ajunge prima oară în SUA, în Memphis,Tennessee, cu scopul de a lua contact cu industria americană de Blues. Apoi, în 1997, AG cântă îm Piaţa Universităţii, cu ocazia vizitei preşedintelui SUA, Bill Clinton, primind apoi un mesaj de mulţumire semnat personal de Clinton. Anul următor îl găseşte din nou în Me􀅵phis, la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare.

În 1998, A.G. înfiinţează Fundaţia BlueSylvania.

În mai 2000 pleacă în “exil cultural în Statele Unite”, unde timp de patru ani, AG muncește cu tenacitate în domeniul muzical. La început a cîntat în cluburile din Chicago, după care s-a mutat în New York, unde a concertat în cluburi celebre ca Decade, Bitter End, Red Lion, ş.a. Apoi a plecat în turneu cu o cântăreaţă de country din Nashville, cu care a colindat toată America, parcurgând aproape 30 de mii de mile.

În mai 2004 se mută la Luasanne, Elveţia, unde scrie piesele pentru noul disc. În 2009 produce și găzduiește seria de emisiuni la TVR1 – “Interzis FM – vezi
muzici ce nu auzi la radio”.
În 2011 produce, redactează, realizează și conduce emisiunile “Acadeaua” la TVR2.

AG WEINBERGER surprinde așteptările unei audiențe largi, dar și ale acelora cu cele mai exigente gusturi, publicul său fiind mărturia vie a emoției create în spectacolele sale.

Concerte

Social Media