Orkid

Orkid este un grup de shoegazeri cu influențe punk, blues, post-rock și progressive, compus din Vlad Ilicevici – chitară și voce, Radu Pop – percuție, George Frățică – chitară bass și Alexandru Donny Andone – chitară, Jouhikko/Talharpa, boluri tibetane, Wind Gong, Didgeridoo, Claves, Rattles, tobă șamanică. Cei trei își definesc stilul muzical drept Progressive Post-Traumatic Blues.

Cele nouă track-uri incluse pe primul album, Standing Still in the Dark, au la bază idei, senzații și povești acumulate de Vlad în aproape 30 de ani de la primele contacte cu muzica prin căștile suprasolicitate ale unui walkman Aiwa verde, lecțiile chinuitoare de vioară și relaxarea rock’n’roll la chitară.

Orkid este un proiect muzical cinematic, datorită faptului că Vlad este regizor și scenarist iar Radu, celălalt membru fondator al trupei, animator și artist vizual, fiind responsabil și cu imaginea trupei. Cei doi lucrează împreună pentru Animest și platforma sa educațională, Animation Worksheep.

Radu este păstorul tempo-urilor nebune. Ca artist vizual și animator, el este responsabil și cu vizualurile trupei. De asemenea, este unul dinter fondatorii Orkid.

George este “Baciu”, cel mai “batrân” membru al trupei (deși este doar cu 7 luni mai în vârtstă decât Vlad). El este pacificatorul, înțeleptul, cel care aduce confort și seninătate.

Donny este asul din mâneca trupei. Construiește instrumente muzicale fantastice pe care le face să sune… fantastic: Jouhikko/Talharpa, boluri tibetane, Wind Gong, Didgeridoo, Claves, Rattles, tobă șamanică.

Vlad pare foarte mândru (și permanent fericit) în postura de “cel care strigă”. În timpul concertelor, repetițiilor și a tuturor celorlalte activități.

Trupa

team member

Vlad Ilicevici

Chitară, voce
team member

George Frătica

Bass
team member

Radu Pop

Tobe
team member

Alexandru Donny Andone

Chitară, Jouhikko/Talharpa, wind gong & more

Cel mai recent videoclip

Social Media