:umbra

:umbra aparține unui nou val de nume ale scenei underground-ului. Într-un peisaj artistic nelipsit de clişee, baietii reuşesc să surprindă printr-un sunet nou, puternic, dens, caracterizat de armonii dimensionale, linii melodice de rock alternativ/ indie, schimbări surprinzătoare de ritm, de la ritmuri închegate, aşezate, executate din scurt la explozii ritmice şi melodice din partea tuturor membrilor trupei. :umbra abordează un stil modern, dar amintind, când şi când, că există blues, post-rock şi grunge.

Cu toate că stilul este unul simplu, complexitatea muzicii lor se resimte în sunetul diversificat, în stările pe care le crează şi în măiestria cu care cei trei îşi cântă piesele.

Trupa vede aparițiile live ca pe cea mai bună armă a lor, experiența publicului cu formația fiind una personală, muzica celor din :umbra reuşind să creeze un mediu intim, în care se trăieşte intens şi în care se acordă atenție. Stilul şi mesajul sunt simple; abordarea muzicii şi felul în care :umbra o gândeşte, acesta este elementul nou, caracteristica origina(r/l)ă care scoate această formație în evidență.

Primul single se numeste Azi Noapte si a fost urmat de primul videoclip realizat cu un aer nonconformist pentru piesa Dau, cunoscuta in randul fanilor drept “piesa cu toporul” 🙂

2017 a adus lansarea primului album al trupei, “Noi, restul”, participarea la unul dintre cele mai apreciate festvaluri de muzica alternativa, Shine Festival, precum si o serie de concerte de club in Bucuresti si in tara. Baietii lucreaza deja la al doilea album, lnsand in octombrie 2017 primul single de pe acesta, “Imperfect”.

Cel mai recent videoclip

Social Media